Recepty

Špaldová bábovka

Potrebujeme: 120g celozrnnej bio špaldovej múky, 120g celozrnnej bio pšeničnej múky, 150g masla, 1lyžicu vínneho kameňa (kypriaceho prášku bez fosfátov), 3 vajcia, 250g tvarohu, trochu mlieka (alebo ryžového či mandľového mlieka),
asi 6 lyžíc kokosového cukru.

Postup: Mäkké maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtka a tvaroh. Obidve múky spolu zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do vymiešanej hmoty. Podľa potreby prilievame trochu mlieka. Na záver z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do cesta. Môžme primiešať aj sušené hrozienka. Cesto vylejeme do bábovkovej formy a pečieme pri 150 stupňoch asi hodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *