Recepty

Čokoládové cookies s melasou

Potrebujeme: 250g hladkej špaldovej múky (alebo ryžovej a kukuričnej), 150ml oleja (sezamový, repkový, slnečnicový), 2 lyžice trstinovej melasy, 2 lyžice kukuričného sirupu, 3 lyžice BIO kakaa, 1 lyžica vínneho kameňa (prírodného kypriaceho prášku bez fosfátov), 50-100g pravej horkej BIO čokolády.

Postup: Olej premiešame so sirupom a melasou, primiešame múku s vínnym kameňom, kakao, čokoládu nakrájanú na malé kúsky (môžeme pridať trochu nasekaných vlašských orechov). Zo vzniknutej zmesi tvarujeme malé kolieska alebo hrudky, ktoré pečieme asi 15 minút na 150 stupňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *