Recepty

Brownies bez lepku.

Potrebujeme: 120g horkej BIO čokolády (70-80% ný obsah kakaovej hmoty), 60g masla, 2 vajcia, 100-150g kokosového cukru, 50g mandľovej múky, trochu sekaných mandlí alebo orechov.

Postup: Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a čokoládu a vymiešame na hladkú hmotu. V mise vyšľaháme vajcia s kokosovým cukrom a do tejto zmesi postupne vlejeme čokoládovú hmotu. Premiešame a nakoniec pridáme mandľovú múku a orechy. Pečieme asi 30minút – radšej menej ako dlhšie – koláč by mal mať na povrchu jemnú chrumkavú vrstvu a vo vnútri by mal byť vláčny. Klasické brownies je hotové v tejto podobe, my sme ho však po upečení ešte doplnili ovocím: povrch môžme natrieť malinovým džemom alebo čerstvými roztlačenými malinami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *